Mikko Oinonen

Kotisivutodellisuus


Nämä kotisivuviritykset ovat vuosien saatossa pienentyneet sisällöltään kuin pyy maailmanlopun edessä. Hassua sinällään, koska kovin kotisivubuumi oli ja meni jo vuosia sitten. Ehkä vielä hassumpaa on, että jaksan vielä 2010-luvulla säännöllisesti päivitellä sivuston ulkoasua ja sisältöä - sikäli kun nyt sitä yhtä kertaa vuodessa säännölliseksi toiminnaksi voidaan sanoa..

Se, mitä täältä löytyy on ehkä jonkunlainen egoistinen itsensä esittelemisen sivusto. Onko sellaisen pitämisessä sitten mitään järkeä, kun jokainen on kertonut lempiruoastaan Facebookissa, jakanut selfieitä Instagramissa, deittaillut Tinderissä ja viestitellyt Whatsapissa? Ehkä ei, mutta minullapa ei olekaan tilejä yhdessäkään edellä mainitussa palveluissa. Tai, löytyy minulta tuo Linkedin-profiili ja G+.

Pidän muutenkin epätodennäköisenä että mielipiteille ja persoonalle näytettäisiin tosielämässä peukaloa tai plussaa. Uskon, että keskisormi olisi todenmukaisempi vaihtoehto.

Edellisen valossa siis on ehkä jollain tasolla järkevää ylläpitää tällaista reliikkistä HTML+CSS -tekniikalla itse naputeltua henkilökohtaista sivustoa, jossa ei ainakaan kysellä tahdotko olla sen hikisimmän ja hermoille eniten käyvän naapurin Facebook-kaveri. Tai kysellä että tunnetko ketään näistä samaa koulua käyneistä jannuista, jotka todennäköisesti ovat sinua siellä koulun pihalla heittäneet lumipallolla naamaan.

Tai sitten tässä touhussa ei ole sitäkään vähää järkeä, mene ja tiedä. Mutta tässä tämä nyt on.

Egosentrifugi

Syntymäni on tapahtunut vuonna 1987, joten muistan hämärästi nähneeni lankapuhelimen, jossa on numerovalintakiekko. Muistan myös mitä ääntä puhelinmodeemi piti yhdistäessään internetiin.

Olen tietoturvakoulutuksen saanut IT-tradenomi. Olen tällä hetkellä töissä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen Pelastuslaitoksella pelastuslaitosten yhteisessä ICT-hankkeessa (PSR:n rahoittama projekti) projektityöntekijänä.

ISACA Finland Chapter totesi opinnäytetyöni olevan sen verran hyvä että antoivat siitä rahaa ja kutsuivat kokoukseensa pitämään aiheesta esitelmän.

Minulla on myös kaupallisen alan perustutkinto asiakaspalvelusta ja markkinoinnista. Sitä hommaa tein eräässä helsinkiläisessä erikoiskirjakaupassa myyden korjausoppaita halukkaille.

Toimin myös paikallisen palokunnan yksikönjohtajana, kuljettajana, webmasterina, renkaiden vaihtajana, teknisenä tukena sekä jos jonkinlaisena yleismiehenä. Meillä on aika komea juhlasali, jos sellaista haet. Työttömällä on aikaa harrastaa, todisteena eräänkin helsinkiläisen letkuliiterin kotisivujen ylläpito ja jäsenmaksujen maksaminen ko. yhdistykseen.

(c) M.Oinonen 2018. Some rights oppressed.