meistä kissat pennut pentueet suunnitelmia päiväkirja vieraskirja ota yhteyttä
linkit
 
  [sukutaulu]  
 
 

SP, SC SE*Restless Desperado, JW DVM DM
NFO n 09 23

Koska sinitiikerivalkoinen poikamme Roope päätettiin jättää Karitan vanhempien luo lemmikiksi, löysimme itsemme taas kerran selailemassa kasvattajien pentusivuja. Olihan meillä jo kaksi naarasta joille halusimme oman kollipojan. Tiesimme kyllä hyvin, että keväällä menehtyneen uroksemme korvaajan löytäminen ei tulisi olemaan helppoa. Olihan Rudolf ensimmäinen metsä- kissamme ja näin ollen meille eritysen rakas. Kun tähän lisätään vielä se, että ainakin omasta mielestämme Rudolf oli rotunsa valioyksilö ja juuri sellainen kissa jota olimme toivoneet, vaatimustaso uuden kissan osalta oli varsin korkea. Tämän lisäksi halusimme ehdottomasti pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, eli tuoda uros ulkomailta. Kaiken edellä mainitun jälkeen on kuitenkin todettava, että lopullinen valinta oli sittenkin varsin helppo. Ressun isä Lynx on nimittäin edesmenneen Rudolfimme veli!

Ressu oli syntyessään pentueen pienin painaen ainoastaan 67g eikä tämä pikkuinen tuolloin juurikaan saanut meiltä huomiota, mutta muutamaa viikkoa myöhemmin tilanne oli jo toinen. Kasvattaja piti Ressua erittäin lupaavana jo varhaisessa vaiheessa ja 4-5 viikon iässä olimme myös itse vakuuttuneita siitä, että tässä pojassa on runsaasti potentiaalia.

Ressun pentukuvia katsoessa huomio kiinnittyy heti ensimmäisenä korviin; ne ovat nimittäin TODELLA suuret, tyvestä leveät, avoimet ja vieläpä hienosti sijoittuneet. Hauskaa on myös se, että korvien kärjet olivat vielä 3 kuukauden iässäkin hieman lerpallaan. Ovat selvästi perintöä isältään, jolla oli pienenä ihan samanlaiset hassut korvat. Ressun vanhempien kuvia katsoessa on kuitenkin sanottava, että tästä yhdistelmästä tuskin huonoja edes tulisi, niin komeat korvat on sekä Lynxillä että Älvalla. Samaa voi myös sanoa ilmeestä. Ei ole vaikea nähdä mistä tuo pojun komea ilme on peräisin! Kun tähän vielä lisätään pitkä kaunis profiili, pitkä vartalo, hyvä leuka ja fantastinen turkin laatu(ja määrä), niin ei kovin paljon toivomisen varaa jää. Häntä voisi olla hieman pitempi, mutta kuten olemme jo aiemmin sanoneet, niin kaikkea ei voi saada. Kolmen vuoden iässä Ressu painoi n. 5,5 kg ja kastraattina neljän vuoden iässä 7,5 kg.

Ressu on luonteeltaan äärimmäisen rauhallinen ja kiltti, mutta samalla reipas, rohkea ja sosiaalinen kissa joka nauttii m.m. kampaamisesta sekä muusta huomiosta. Talon tyttöjä kohtaan Ressu on pääsääntöisesti herrasmies.

Ressun näyttelymenestys on ollut lähes käsittämätön! Saldona 11 x BIS, 3 x BOX + lukuisia värin parhaita sekä nominointeja paneliin. Lisäksi Ressu on vuoden 2008 aikana toistuvasti ollut kategorian II paras siitosuros. Ressun jälkeläiset ovat 8/2011 mennessä olleet 82 x BIS ....

1 vuoden ja 2 kuukauden iässä on Ressu luokiteltu HCM normaaliksi, sama tulos myös ultrauksessa huhtikuussa 2010.

Suuret kiitokset Ulricalle ja Larsille tästä komeasta kissasta. Tunnemme itsemme vähintäänkin etuoikeutetuiksi. Tämän pojan kehitystä tulemme seuraamaan suurella mielenkiinnolla!

Pentueet:
Lohiperhot -pentue 12/2007
Katinkurun kissalan 2. pentue 2/2008
Taikasanat -pentue 4/2009
Lohiperhot II -pentue 7/2010

Testit:
09/2007 & 4/2010: HCM normal
11/2008: GSD IV normal (N/N)

 

 

 

 


KUVAT:

ylhäällä: Ressu vajaat 14 kuukautta

keskellä: Ressu 9½ kuukautta

alhaalla: Ressu 12 viikkoa