meistä kissat pennut pentueet suunnitelmia päiväkirja vieraskirja ota yhteyttä
linkit
 
  [sukutaulu] [tuloksia] [kuvia]  
 
 
SC FIN*Kehrääjän Orvokki, DM
NFO fs 09 24

Kun katsot sivun oikeassa alareunassa olevaa pentukuvaa Okista, ymmärrät syyn miksi emme voineet vastustaa tätä pientä prinsessaa! Emme ole koskaan nähneet yhtä ihastuttavaa pentua ja tuskin tulemme koskaan näkemään. Kyllä, tiedämme varsin hyvin, ettei pentua pitäisi ostaa vain koska "se" on suloinen, mutta tämä kaunotar on kyllä paljon enemmän....

Kun ensimmäinen metsäkissamme Rudolf tuli meille, ajatuksenamme oli hankkia myös naaras jossakin vaiheessa, mutta se tapahtui sittenkin hieman suunniteltua nopeammin. Huhtikuun lopussa 2005, juuri ennen kuin Okki täytti 12 viikkoa, kuulimme Okin kasvattajan Tuuli Sahlbergin äidiltä Tellervolta, että tämä pieni kaunotar oli vapaa ja että Tuuli mielellään myisi pennun meille. Muutamaa päivää myöhemmin Tuuli tuli Kokkolaan vierailulle vanhempiensa luokse ja toi Okin mukanaan. On varmaankin turha sanoa mitä ajattelimme, kun tämä pieni sulotar loikkasi ulos boksista. Erittäin suuret kiitokset Tuulille tästä todella valloittavasta persoonasta isolla P:llä ja lisäksi kiitokset niin Tuulille kuin Tellervollekin kaikista neuvoista ja avusta!

Okilla on vahva luusto ja pitkä lihaksikas vartalo. Vuoden iässä painoa oli kertynyt mukavat 4,3kg ja 3 ½ vuoden iässä 5,0 kg. Okin pää on joka suhteessa erinomainen; suora profiili, hieno kolmio, isot erinomaisesti sijoittuneet korvat ja viehättävä feminiininen ilme. Turkin laatu on myös erinomainen kauniine väreineen ja kontrasteineen. Myös häntä on komea ja tuuhea.

Okin parhain puoli on ehdottomasti luonne! Parempaa tuskin voisi toivoa. Myös muut kissamme näyttävät olevan samaa mieltä. Okki on utelias, peloton ja aina täynnä energiaa. Lisäksi Okki on puhelias, kehrää äänekkäästi ja tarpeen tullen myös murisee kuin koira(no, ehkä ei kuitenkaan ihan niin äänekkäästi...). Tälle kekseliäälle tytölle mikään toiminta ei tahdo riittää ja uskomme, että tämän tytön motto on "voit nukkua kun tulet vanhaksi!" Kaikenlaisen kujeilun lisäksi Okin lempipuuhaa on syöminen. Ruokaa pitääkin olla paljon ja usein!

Okin näyttelymenestys on ollut toistaiseksi varsin hyvä ja erityisen ilahduttavaa on se, että paras menestys on tullut kolmen ikävuoden jälkeen, eli n.s. "aikuisena". Okin arvostelut ovat heti ensimmäisestä näyttelystä alkaen olleet pääsääntöisesti erinomaisia ja lähes kaikki tuomarit ovat kiinnittäneet huomiota Okin valloittavaan persoonaan. Parempi otsa, hieman pitempi häntä ja tupsut korvissa tekisivät tästä tytöstä täydellisen, mutta kaikkea ei voi saada....
Okki on myös osoittaunut huippuluokan siitoskissaksi josta osoituksena mm. DM -titteli ja esim. Lohiperhojen 44 BestInShow -voittoa ennen pentueen kahden vuoden ikää.

Syyskuun 18 päivä 2007, 2 vuoden ja 7 kuukauden iässä, on Okki eläinlääkäri Tapio Palolahden toimesta luokiteltu HCM normaaliksi. Uusintatestauksessa huhtikuussa 2010 tulos oli myös normaali, ikää tuolloin 5 vuotta ja 3 kuukautta.

Pentueet:
Hurriganes -pentue 2/2007
Lohiperhot -pentue 12/2007
Lohiperhot II -pentue 7/2010

Testit:
HCM: normal 09/2007 & 4/2010
GSD IV: normal (N/N) 11/2008

 

 

 

 

 

 

KUVAT:

ylhäällä: Okki 2 vuotta ja 7½ kuukautta

keskellä : Okki 5 kuukautta

alhaalla: Okki 11 viikkoa