Ensimmäinen kultaiseni tuli taloon kesäkuun alussa 1983. Siitä lähtien meillä on ollut aina yksi tai useampi - yleensä useampi - kultainen.

Ensimmäinen koirani Majik My Generation "Jeri" oli unelmakoira ensimmäiseksi koiraksi, siksi menetinkin sydämeni tälle rodulle. Sen jälkeen tuli Daffyday`s Enigmatic Fame "Sulevi", erilainen, mutta ihana, ja näin peli oli menetetty ja niin minusta tuli, kuten poikani sanoo, "omituinen koiratäti".

Kasvatustyöni alkoi myöhemmin pikkuhiljaa mielenkiinnon kasvaessa jalostustyötä kohtaan, ja nykyään pentueita on noin 1-2 vuodessa.

Pennut kasvavat kotioloissa. Talossamme on yksi huone joka on ns. pentuhuone, jossa pennut saavat olla 4 ensimmäistä viikkoa. Silloinkin pennut ovat koko ajan yhteydessä taloon ja talon ääniin, koska ovena on vain portti. Sitten kun ovat jo tomerasti jaloillaan ja leikitkin vaativat tilaa, lähdetään tutustumaan "suureen maailmaan". Pennut saavat juosta talossa, ja sääolot huomioon ottaen he ovat myös ulkona mahdollisimman paljon.

Jokainen pentu, joka meiltä lähtee on minulle tärkeä, ja niin ollen rakastavan kodin löytyminen on tärkein asia. Kasvatustyö on tuonut minulle paljon iloa ja uusia ystäviä, vaikkei vastoinkäymisiltäkään voi välttyä.. Mutta ehkäpä juuri siinä piilee sen mielenkiinto ja haastavuus.