Standalone Cygwin-irssi Windowsille

[irssi]

Johdanto

Kanavan guru suositteli nykyisen IRC-asiakasohjelman vaihtamista irssiin, mutta alla on Windows, ja Cygwin-kirjasto kuulostaa lähinnä rakennukselta, johon on koottu puisevia opuksia? Ei hätää, tuon mainion IRC-klientin saa nyt helpomminkin sulateltavassa paketissa.

Jos sinulla on jo toimiva Cygwin-ympäristö, ja etsit vain valmiiksikäännettyä Cygwin-binääriä niin sellainenki toki löytyy: irssi-0.8.9-cygwin.zip (835Kt)

Jos sinulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten Cygwin toimii (tai edes kiinnostusta aiheeseen) ja haluat vain ajaa irssiä Windowsissa, tämä paketti on sinulle.

Miksi moinen vaiva?

Olen katsellut ihmisiä yrittämässä asentaa Cygwiniä ja irssiä siihen, ja olen tullut siihen tulokseen, että tämä yhdistelmä vain on liian vaikea joillekin. Mutta mikäs hätiin, kun he silti haluaisivat käyttää irssiä? Kunnollinen, natiivi Win32-käännös olisi toki se paras ratkaisu, mutta kunnes joku saa laiskan takamuksensa töihin meillä on varsin vähän vaihtoehtoja (ja ei, minä en ole lähellekään tarpeeksi hyvä koodaaja tehdäkseni jotain tuollaista).

Sitten, eräänä kauniina päivänä, näin tuon “cygcrypto-0.9.7.dll puuttuu, mistä mää saan sen??++” yhden kerran liikaa, ja päätin tehdä tämän helposti ja nopeasti asennettavan standalone-paketin Cygwin-irssistä.

Asennus

Suorita asennusohjelma ja vastaile sen esittämiin kysymyksiin.

Huom, älä asenna tätä pakettia järjestelmään, jossa on jo ennestään Cygwin-ympäristö. Asennusohjelma rikkoo olemassaolevan Cygwin-asennuksen. Jos sinulla on jo toimiva Cygwin, voit joko kääntää irssin itse lähdekoodeista, tai käyttää valmista binääriä (ZIP, 835Kt)

Käyttö

Jos niin valitsit, luodaan Käynnistä-valikkoon ja työpöydälle pikakuvakkeet. Jos päätit olla luomatta kuvakkeita, voit käyttää asennushakemistossa olevia irssi.bat:a ja irssi-rxvt.bat:a irssin käynnistämiseen.

irssi(-cmd) ajaa irssin Windowsin vakioterminaalissa ja irssi-rxvt rxvt:ssä (joka on mielestäni PALJON parempi vaihtoehto).

Poistaminen

Tapoja on useita:

Lopuksi poista asennushakemisto, mikäli se jää jäljelle.

Tulossa

Versiohistoria

versio julkaistu kommentit
0.3 2004-12-24 Asennusohjelma, joka mahdollistaa asennuksen minne tahansa.
0.2 2004-11-06 rxvt mukaan.
0.1 2004-10-28 Ensimmäinen julkaisu standalone irssistä. Nopea viritys tyydyttämään kärsimättömiä irkkaajia ^_^

Imuroi irssi Win32 Standalone

Vanhat versiot

Copyright © 2004 Karri “Blaze” Kahelin
Viimeksi päivitetty: 2004-12-31